Mannaert verklapt wat het breekpunt was met Ivan Leko: "Toen voelden we dat het op was"


Foto: © photonews 23 mei 2019 06:37

Club Brugge dat een coach opzij schuift na een titel en een tweede plaats, het is toch wat atypisch voor blauw-zwart. Vincent Mannaert meent echter dat het beter was om niet te wachten op het jaar te veel. Het was immers al wat op tussen beide partijen.

De beslissing om te stoppen met Leko viel volgens Mannaert pas diep in de play-offs. Maar de signalen waren er al eerder. “Op de winterstage had ik nog een goed gevoel. Ik dacht dat we de inhaalrace op Genk konden inzetten. We deden er alles aan om iedereen te houden. Voor Wesley was er belangstelling uit China, maar hij ging akkoord om dat af te wimpelen. Toen Cardiff kwam, was het wat anders. Maar we hielden het been stijf", aldus Mannaert in Het Nieuwsblad.

Zware inspanningen

"AC Milan kwam voor Danjuma aankloppen, er was Franse interesse voor Dennis. We weigerden zelfs een transfer van Poulain naar Fulham, een droomovergang voor die jongen op zijn 33ste. Hij was daar heel boos over en ik begrijp hem ook wel. Maar als we hem lieten gaan, kregen we problemen met de anderen. Ik bedoel maar: het was onze overtuiging dat we moesten inlopen op Genk."

Zware inspanningen die veel geld kostten, maar het had niet het beoogde resultaat. "In plaats van in te lopen, bleef de kloof dezelfde. We hebben na de reguliere competitie met Ivan gesproken. Toen spraken we af om alles op alles te zetten en na afloop van het seizoen te praten. Na het verlies op Standard voelden we dat het op was. Ook van zijn kant naar ons toe. De goesting was weg."

Club Brugge
 
 
 
Reacties.