Nigel Pearson blikt tevreden terug op zijn periode bij OHL en verklaart waar het fout liep


Foto: © photonews 23 mei 2019 12:27

Dinsdag raakte bekend dat Franky Vercauteren en Vincent Euvrard ook de volgende drie seizoenen aan het roer staat bij OHL. Het duo volgde in februari de ontslagen Nigel Pearson op.

Euvrard werd hoofdcoach, Vercauteren sportief adviseur. Samen loodsten ze OHL naar het behoud en winst in play-off 3.

Nigel Pearson keerde in februari terug naar Engeland. Daar werd hij al vaak gelinkt aan clubs in het Chamionship en de League One, maar momenteel heeft hij nog geen nieuwe uitdaging gevonden. In een gesprek met Express & Star had Pearson over het OHL.

“Ik stond anderhalf jaar aan het roer in Leuven. Het was een heel andere omgeving en een andere cultuur dan ik gewend was. Mijn periode in België was een volledig nieuwe ervaring. Maar ik heb er echt van genoten.”

“Het eerste seizoen liep alles goed en speelden we mee voor promotie. Maar dit jaar liep het veel moeilijker. We slaagden er niet meer in om te scoren en dat vertaalde zich uiteraard in slechte resultaten. En als de resultaten niet volgen, verliest een coach nu eenmaal zijn job.”

Opvallend: Euvrard vertelde onlangs dat het eerste wat hij bij OHL deed de organisatie achterin op punt zetten was. Pas later ging hij aan het offensieve compartiment sleutelen.  

OH Leuven
 
 
 
Reacties.