Ex-ref maakt plan scheidsrechtersdepartement met de grond gelijk: "Ronduit teleurstellend"


Foto: © photonews 23 mei 2019 08:16

De Referee Office van de KBVB stelde woensdag zijn plan voor om de Belgische arbitrage naar een hoger niveau te tillen. Maar ex-scheidsrechter Serge Gumienny vindt er niets opzienbarend aan: "Ambitieus? Daar zie ik niks van terug."

Gumienny maakt het zelfs met de grond gelijk. "Ik vind het ronduit teleurstellend. De commissies en functies die er waren, zijn gewoon anders benoemd en vaak door andere personen ingevuld", zegt hij in HBvL. Ik lees hier en daar dat De Bleeckere de nieuwe grote man wordt, maar dat is niet zo, hij blijft tweede viool spelen. Men zou mij eens moeten uitleggen wat er precies veranderd is?"

Het plan zou voorzien dat er tegen 2025-2026 weer Europese toprefs zijn. "Het bewijst ook dat men geen vertrouwen heeft in de huidige lichting, als men al zover vooruit denkt. Tegen dan zal het twintig jaar geleden zijn dat we nog een scheidsrechter op een groot tornooi hadden.”

En er zijn nog zaken waar hij het niet mee eens is. "Ik vind het eveneens straf dat de niet-actieve scheidsrechters geen VAR meer kunnen zijn. Want dit gaat over zowat 80% van de huidige videorefs. Alle tijd en middelen die in hen geïnvesteerd zijn geweest het voorbije seizoen, worden zomaar overboord gekieperd."

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.