KV Mechelen schuift kapitein en publiekslieveling aan de kant: "Alles moest wijken voor de club, ik dacht dat de beloning wel zou komen"

23 mei 2019 06:55

Als je aan KV Mechelen denkt, denk je automatisch ook aan Seth De Witte. Sinds 2010 deelde hij lief en leed met de Maneblussers en gaf hij alles op het veld. Een publiekslieveling..., maar KV besloot hem wel opzij te schuiven. De Witte zelf is er het hart van in.

De Witte wou doorgaan bij KV Mechelen. “Dit is een van de grootste ­ontgoochelingen van mijn leven. Ik had het me helemaal anders ­ingebeeld. Na de bekerfinale had ik nochtans een goed gevoel. Ik kreeg positieve signalen vanuit de club. “We gaan er snel werk van maken”, zeiden ze. Ik vertrok op vakantie in de veronderstelling dat ik me geen zorgen moest ­maken", doet hij het verhaal in GvA.

"Maar toen mijn makelaar met de club aan tafel ging zitten, bleek dat ze eigenlijk helemaal niet met me verder wilden. Een paar dagen later kwamen ze dan toch met een voorstel voor één jaar. Maar dat was niet echt een ­serieus voorstel. Het was om me toch maar íéts te kunnen aanbieden. Uit beleefdheid, zeg maar."

Zelfs mijn eigen toekomst was bijzaak

Hij kon niet anders dan weigeren, maar kreeg geen nieuw aanbod. "Ik hoop dat de mensen nu niet denken dat het mij alleen om de centen te doen is. Dat klopt niet. Ik zou alles doen voor deze club. Na de degradatie heb ik on­middellijk tegen mijn makelaar gezegd dat ik wilde blijven om met KV naar 1A te promoveren. Dat ik fors moest inleveren, was het minste van mijn zorgen. Zelfs mijn eigen toekomst was bijzaak."

"Ik zat in het laatste jaar van mijn contract, maar ik heb mijn makelaar meteen duidelijk gemaakt dat ik niks wilde weten van ­mogelijk geïnteresseerde clubs. Ook na de titel moest hij me gerust laten omdat ik al mijn ­focus op de bekerfinale wilde richten. Alles moest wijken voor de club. Als ik het team kon helpen met het bereiken van haar doel, dan zou de beloning in de vorm van een nieuw contract wel vanzelf volgen. Dat dacht ik toch. Jammer genoeg heb ik me daarin vergist.”

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.