Sportief directeur Vanroy verklaart waarom clubicoon De Witte geen contractverlenging kreeg bij KV Mechelen

23 mei 2019 13:20

Seth De Witte kreeg geen contractverlenging van KV Mechelen. Dat zorgde bij Malinwa toch voor een schok, zeker bij de supporters. Sportief directeur Stefaan Vanroy verklaart de beslissing...

De Witte is negen jaar lang de verpersoonlijking van de vechtlust van KV Mechelen geweest, maar... "We ­waren bereid om hem eventueel nog één jaar te laten blijven, maar het water was te diep. We zijn er niet uitgeraakt. Hoe ­jammer we dat ook vinden als club", klinkt het in GvA.

"Afscheid nemen van een clubman als Seth De Witte is nooit prettig. Maar dit zijn nu eenmaal de harde wetten van het voetbal. Als club stellen we een kern van 28 spelers samen om komend seizoen te starten in 1A, daar gaan we nog altijd van uit. In die kern was er geen plaats voor Seth als volwaardige titularis.”

In de kern voor 1A was er geen plaats voor Seth als volwaardig titularis.

De Witte reageerde zwaar ontgoocheld, waar Vanroy ook begrip voor heeft. “Hij heeft een sterk seizoen gespeeld. We kunnen hem niets verwijten, want hij heeft zijn job als kapitein dit seizoen perfect uitgevoerd. Daarom was het ook zo'n moeilijk dossier."

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.