De Condé is al een paar weken op zoek naar een nieuwe T1: "Ook de klap van Pozuelo zijn we te boven gekomen"


Foto: © photonews 24 mei 2019 18:20

Racing Genk moet het volgende seizoen in de competitie en de Champions League aanvatten met een nieuwe, nog te bepalen coach. Werk aan de winkel dus voor het bestuur van de Limburgers.

In een gesprek met Sporza ging technisch directeur Dimitri De Condé iets dieper in op die uitdaging. "De nieuwe coach zal in ieder geval in een heel goeie club terechtkomen, waar iets staat. Hier zijn mogelijkheden, dat heeft Clement afgelopen 1,5 jaar ondervonden."

"We willen liefst zo snel mogelijk met een opvolger komen", ging hij verder. "Maar we gaan ook niet overhaast te werk gaan. We laten ons niet onder druk zetten door de media of andere mensen. Als de voorbereiding start, moeten we de juiste keuze gemaakt hebben."

Hij heeft dus nog een paar weken om iemand te zoeken. Leko (Club Brugge) wordt al genoemd en ook Storck (Moeskroen) is einde contract bij zijn club. "Ik zal niet ingaan op specifieke namen."

Pozuelo

De Condé gaf ook aan dat de zoektocht naar een mogelijke nieuwe T1 trainer al sinds 1 mei bezig is en dat Clement daarvan op de hoogte was. Over een vertrek van Clement werd dus toen al nagedacht.

"Maar dit is niet het einde van Genk. Toen Pozuelo, onze kapitein, vertrok, zijn we daar fantastisch doorgekomen als club. Nu vertrekt er met Philippe een nieuw soort kapitein. We zijn overtuigd dat er met onze manier van werken nog prijzen zullen bijkomen", was het besluit van de technisch directeur van KRC Genk.

KRC Genk
 
 
 
Reacties.