Valt de rol van voorzitter bij Genk en bij de Pro League te combineren? "Ik zie daar geen probleem"

24 mei 2019 08:58

Woensdag werd Peter Croonen, als enige kandidaat, verkozen tot nieuwe voorzitter van de Pro League. De opvolger van Marc Coucke zal dat combineren met het voorzitterschap bij KRC Genk.

Coucke stapte op omdat hij die functie in combinatie met zijn rol bij Anderlecht te tijdrovend vond. De voorzitter van Genk ziet het anders. "Ik zie daar geen probleem", aldus Croonen, die denkt dat zijn engagement bij de Limburgse landskampioen er niet onder zal lijden.

Dimitri de Condé

"We hebben als club het voorbije jaar opnieuw grote stappen gezet. De mensen binnen onze organisatie zijn er, de afspraken zijn gemaakt en de processen zijn goed op mekaar afgestemd", legde Croonen uit in het Belang van Limburg.

"Wat het sportieve betreft, bepaal ik bijvoorbeeld niet voor welke spelers en trainers we gaan. Dat is de job van Dimitri de Condé, daarna bekijken we dat als bestuur en nemen we de beslissingen. Daarvoor hoef ik niet altijd aanwezig te zijn. Veel kan ook per telefoon of via email", besloot de nieuwe voorzitter van de Pro League

KRC Genk
 
 
 
Reacties.