Genk deed er alles aan om Clement te houden, maar heeft "respect voor de beslissing"


Foto: © photonews 24 mei 2019 16:42

Club Brugge heeft de tweestrijd om Philippe Clement gewonnen van KRC Genk. De Limburgers hadden nochtans veel over om de succescoach in de Luminus Arena te houden, maar de moeite was tevergeefs.

"Philippe Clement liet het clubbestuur vandaag weten dat hij KRC Genk verlaat en kiest voor een nieuwe uitdaging bij Club Brugge", deelde de landskampioen vrijdag mee op de eigen webstek.

We voelden dat Clement een hart heeft voor Genk en Brugge

Genk wou uiteraard langer in zee met de coach die hen de titel heeft geschonken en deed daar flink wat moeite voor. "KRC Genk deed er alles aan om Clement langer in Genk te houden. De gesprekken hiervoor werden reeds in oktober 2018 opgestart."

"Op elk vlak deed KRC Genk haar T1 het sterkst mogelijk voorstel: sportief, organisatie, infrastructuur, financieel. Clement kiest echter voor een terugkeer naar Brugge. De club voelde reeds een tijdje dat de coach zowel een hart heeft voor Genk als voor Brugge, en heeft daar respect voor."

Voorts liet Genk nog weten dat het blij is omwille van de duidelijkheid die er nu is. Ze zijn ook op zoek naar een nieuwe T1 en wensen Clement veel succes toe.

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.