OFFICIEEL: De kogel is door de kerk, Philippe Clement is de nieuwe coach van Club Brugge


Foto: © photonews 24 mei 2019 15:08

Club Brugge heeft de komst van Philippe Clement officieel bekendgemaakt. Clement stond na het binnenhalen van de titel voor de keuze: bij Genk blijven, naar oude liefde Club Brugge terugkeren of naar het buitenland trekken. Hij is voor optie twee gegaan.

Philippe Clement had de voorbije dagen gesprekken gepland met Racing Genk, Club Brugge en andere geïnteresseerde partijen. Uit het recente nieuwe blijkt dat blauw-zwart met het meest interessante voorstel op de proppen is gekomen.

Clement was als speler succesvol bij Club (twee titels) en behaalde als assistent van Michel Preud'homme ook een titel met de West-Vlamingen. Dat waren zijn eerste stapjes als trainer.

Kroon op het werk zetten als hoofdcoach

Bij Waasland-Beveren werd hij voor het eerst T1 en daar werd hij na een goed begin weggeplukt door KRC Genk, waarmee hij een week geleden de vierde landstitel uit de clubgeschiedenis pakte.

"Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om terug naar Club te komen. In Genk heb ik prijzen gepakt als speler en als trainer. Bij Club slaagde ik daar ook in als speler en assistent-coach en het is nu tijd om de kroon op het werk te zetten door ook bij Club prijzen te pakken als hoofdcoach", reageerde hij op de webstek van Brugge.

Woensdag zullen trainer en club pas verder communiceren over de overeenkomst. De contractduur van Clement is niet meegedeeld.

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.