Van de kampioen naar de concurrent, Anthuenis deed het Clement voor: "Het blijft een regionale club"


Foto: © photonews 25 mei 2019 10:27

Verrassend was de keuze van Clement niet om voor Club Brugge te kiezen, want het hing al weken in de lucht. En toch blijft het een vreemde zet: de landskampioen verlaten voor een concurrent. Aimé Anthuenis deed het hem ooit voor bij Genk, maar de voormalige bondscoach trok naar Anderlecht.

Al ziet Aimé Anthuenis wel enkele verschillen tussen zijn situatie en die van Clement. "Ik was al langer dan drie jaar bij RC Genk. Ik promoveerde met de club, pakte de beker en werd kampioen. Toen dacht ik ook wel aan vertrekken", zei Anthuenis in Het Nieuwsblad.

"Genk blijft toch een regionale club en je vraagt je af of ze de beste spelers wel gaan kunnen behouden. Dat zal Clement zich nu ook hebben afgevraagd. Vroeg in het volgende seizoen kwam RSCA en dan heb ik niet getwijfeld. Dat was wel de beste club van het land."

Een tweede verschil is de band die Clement heeft met Brugge. "Toen ik naar Anderlecht trok dacht iedereen: 'Wat gaat hij daar doen?' Nu begrijp ik dat wel. Bij Clement is dat anders. Hij kent iedereen bij Club Brugge."

Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.