U15-teams Anderlecht en Genk schitteren tegen Chelsea, Man City, PSG... "Hier loopt heel wat talent rond!"


Foto: © Voetbalkrant.com 25 mei 2019 17:43

De regen sloeg Drongen grotendeels over vandaag. Een perfect scenario voor de organisatoren van de KDB Cup. Het voetbaltoernooi wordt steeds grootser en professioneler. Een rits aan grote internationale teams stuurden dan ook hun U15 naar Oost-Vlaanderen om er deel te nemen.

Barcelona, Bayern München, PSG, Feyenoord, PSV, Manchester City... Allemaal waren ze aanwezig op het toernooi dat de naam draagt van één van de beste voetballers op deze planeet: Kevin De Bruyne. Die was er zelf ook en zag dat het goed was: "Als je de tijd hebt om te komen, moet je dat doen. De mensen appreciëren dat", aldus King Kev.

De Bruyne wou ook handtekeningen uitdelen. Dat ging rond als een lopend vuurtje en al snel stond er een eindeloze rij kinderen te wachten. Een uur lang ging hij zonder morren en breed glimlachend op de foto met de jonge fans. Hij is hot in zijn 'home town'. "

En uiteraard niet enkel daar. "Dat die grote teams makkelijker komen omdat mijn naam verbonden is aan het toernooi? In het begin misschien wel, maar als het niet goed georganiseerd zou zijn, zouden ze ook niet terugkomen hoor. Dit toernooi is voor veel buitenlandse clubs een ideale afsluiter voor hun jonge talent."

Hij zag onder meer Genk uitblinken tegen Manchester City. Terwijl hij binnen zijn fans gelukkig maakte, won Anderlecht ook zijn tweede match tegen PSG (de eerste wonnen ze van Chelsea). Ze winnen daarmee hun groep. Er komt nog talent aan hoor...

"Ik heb er toch al gezien", knikte Roberto Martinez. "Voor mij is dat geen verrassing, want ik zie hier heel wat spelers van bij de nationale jeugdploegen rondlopen. Het niveau op dit toernooi ligt heel hoog en onze Belgische teams misstaan hier zeker niet."

Manchester City \\ België
 
 
 
Reacties.