Genk kampioen in 2011 en 2019: "Ik zou wel tegen de ploeg van nu willen spelen"

25 mei 2019 12:13

Genk kroonde zich vorige weeg donderdag op het veld van Anderlecht voor de vierde keer in de clubgeschiedenis tot landskampioen. De vorige titel dateert van 2011 en uit die kampioenenploeg kwamen enkele toppers voort.

Marvin Ogunjimi had in 2011 een aandeel in de titel en was ook aanwezig bij de nieuwe viering in het Astridpark. “Het was echt mooi. Ik heb alles meegemaakt bij Genk, alles gewonnen. Als je ze dan nog eens kampioen kan zien worden… Een terechte kampioen bovendien.”

We vroegen hem welk team nu meer kwaliteit had, maar hij moest ons het antwoord schuldig blijven. “Ze hebben geen Kevin De Bruyne, ze hebben geen Thibaut Courtois, maar ze hebben wel een erg complete ploeg.”

“Destijds was ik op mijn top en ook Jelle Vossen en Eric Matoukou hadden toen een topjaar. Het is moeilijk te vergelijken, maar ik zou eens met de ploeg van toen tegen de kampioenen van nu willen spelen. Ik vond Vercauteren de beste trainer die ik ooit heb gehad, maar Philippe Clement is ook een toptrainer”, aldus Ogunjimi.

KRC Genk
 
 
 
Reacties.