Waasland-Beveren probeert te bouwen aan volgend seizoen maar ... "We zitten muurvast"


Foto: © photonews 25 mei 2019 21:14

Vier clubs in hetzelfde schuitje: Sporting Lokeren, KV Mechelen, Beerschot Wilrijk en Waasland-Beveren. Alle vier weten ze nog niet goed wat hen volgend seizoen te wachten staat.

Waasland-Beveren wist zich sportief te handhaven in de Jupiler Pro League, maar door extrasportieve perikelen hangt er hen een degradatie naar 1B boven het hoofd. En dat brengt heel wat onzekerheden met zich mee. Want hoe moeten ze nu een kern voor het volgende seizoen samenstellen.

Muurvast

"Dat is een bijzonder zware opgave", legt Danny De Maesschalck, de sportief manager van Waasland-Beveren, uit bij Sporza. "Ten eerste om onze eigen kern te behouden -het verschil in budget tussen 1A en 1B is groot- en ten tweede om spelers aan te trekken."

"Tot er geen zekerheid is kunnen we weinig doen. We zitten muurvast. Als er pas duidelijkheid komt op 30 juni ... dat duurt heel lang voor spelers, want dan is de voorbereiding al begonnen. Veel spelers zullen niet tot dan willen wachten en bijgevolg elders tekenen", vreesde De Maesschalck.

Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.