Van Himst gaat andere toer op dan de algemene teneur: "Zoveel heeft Anderlecht niet nodig, een man of drie"

25 mei 2019 19:55

Het wordt al heel wat duidelijker hoe het zal gaan functioneren bij Anderlecht volgend seizoen. Vincent Kompany krijgt de hulp van een legertje 'assistenten'. Vergeef ons de aanhaalingstekens, want één daarvan is wel degelijk de T1. Simon Davies dus...

Pär Zetterberg, Karim Belhocine, Jonas De Roeck, Floribert Ngalula en Max de Jong. Daarmee kan je de taken wel al serieus beginnen verdelen. Kompany de baas, Simon Davies de T1 en dan dus vier assistenten nog. We kunnen u met zekerheid zeggen dat het ongezien is in België. 

"Als hij een trainer meepakt, zal hij die wel verantwoordelijkheid geven", aldus Paul Van Himst. "Dan moet het lukken. Hij heeft genoeg volk om de taken te verdelen ja", lachte het icoon van de club. 

Ook Kevin De Bruyne vroegen we naar Davies. "Ik ken hem niet zo goed als Vince, maar hij heeft me wel gezegd dat het een man is met een groot tactisch inzicht. Ik weet dat hij eerst coach was van ons tweede team en daarna coach van alle coaches van de jeugdploegen. Hij zal dus wel iets kunnen he."

Davies? Kompany zei me dat hij groot tactisch inzicht heeft

Blijft de vraag hoe Anderlecht er volgend seizoen zal uitzien. "Eerst verkopen en dan een man of drie halen - Kompany niet bijgerekend uiteraard", vervolgt Van Himst. "Met Kompany hebben ze wel een troef om transfers te doen."

"Zoveel hebben ze trouwens niet nodig. Ik vind dat in de huidige ploeg meer zit dan eruit gehaald is, maar dat kan je niet bewijzen hé. 't Is raar. Drie trainers hebben het geprobeerd."

Benieuwd ook wie die grote kuis gaat overleven. Want het gerucht wordt ook steeds groter dat Trebel weg moet. "Ik heb dat ook gehoord ja", knikt Van Himst. "Nu goed, ik denk wel dat hij te vervangen is."

Johan Walckiers

Anderlecht
 
 
Reacties.