OFFICIEEL: Anderlecht stelt nieuwe T1 aan en strikt ook nieuwe assistent

25 mei 2019 09:37

Zes dagen na de aankondiging van de komst van Vincent Kompany heeft Anderlecht ook een hoofdtrainer aangesteld. Simon Davies maakt, net zoals Kompany, de overstap van Manchester City.

"Simon Davies (45) is aangesteld als hoofdcoach van RSC Anderlecht. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2022", berichtte Anderlecht zaterdagochtend op de clubwebsite.

Davies werkte negen jaar voor Manchester City en in 2018 werd hij verantwoordelijk voor de  implementering van de speelstijl van Pep Guardiola bij de U13 tot en met de U23. "Toen Vinny mij vroeg om met hem naar RSC Anderlecht te komen, heb ik niet getwijfeld", legde Davies uit op de webstek van RSCA.

"Hij vervolledigt de sportieve staf, waar ook Pär Zetterberg, Karim Belhocine, Jonas De Roeck, Floribert Ngalula en keeperstrainer Max de Jong deel van uitmaken. Zij zullen Vincent Kompany bijstaan bij het uitbouwen van zijn voetbalvisie bij RSC Anderlecht", luidde het statement verder.

Karim Belhocine wordt dus opnieuw een assistent, na enkele weken als T1 te hebben gefunctioneerd. Floribert Ngalula speelde in de jeugd samen met Kompany en was vijf jaar T1 bij BX Brussels.

Anderlecht
 
 
 
Reacties.