Tim Matthys legt uit waarom hij stopt: "Geen zin om nog eens tegen de vooroordelen te vechten"


Foto: © photonews 25 mei 2019 20:34

Tim Matthys neemt op zijn 35ste afscheid van het actieve professionele voetballeven. Hij wordt scout bij KV Mechelen. Nochtans had hij wel zin in nog een jaartje, maar uiteindelijk viel het dubbeltje langs de andere kant.

Matthys voelde zich fysiek wel nog in orde. "In de rol die ik dit seizoen heb gespeeld, kon ik zeker en vast nog een jaar doorgaan. Zowel in 1A als in 1B. Maar in de gesprekken met de club voelde ik toch de twijfel om verder te gaan met een 35-jarige flankspeler. Pas op, ik begrijp dat wel, hé. Maar als de club niet meer honderd procent in me gelooft als speler, dan heb ik weinig zin om nog eens te gaan vechten tegen de vooroordelen over het ouder worden", legt hij uit in GvA.

Met twee prijzen in één seizoen stoppen... Er zijn slechtere 'vaarwels' geweest. "In vijftien jaar als profvoetballer heb ik twee titels en twee bekers gewonnen. Ik weet dus hoe moeilijk het is om prijzen te pakken. Twee hoofdvogels afschieten in één seizoen, dat kunnen er niet veel zeggen. Dit was mijn kans om te stoppen op een hoogtepunt. Het is mooi geweest. Tenzij Pep ( Guardiola, red.) me nog belt. Dan wil ik misschien nog wel een jaartje extra overwegen", besloot hij lachend.

Beker van België \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.