Haalt Tubeke zijn slag? Volgens de Bondsprocureur mag KV Mechelen degradatie naar amateurklasse vrezen


Foto: © photonews 25 mei 2019 09:22

Enkele weken werden de vorderingen tegen Waasland-Beveren, KV Mechelen en individuen in de matchfixingzaak uitgesproken. Degradatie naar 1B en puntenaftrek was het zware verdict voor Malinwa, maar het kan nog erger.

Bondsprocureur Kris Wagner heeft donderdag zijn besluiten naar de betrokken partijen gestuurd en daaruit blijkt dat KV Mechelen mag vrezen voor degradatie naar de hoogste amateurklasse in plaats van 1B. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Tubeke

Bij de oorspronkelijke eis -degradatie naar 1B- werd er vanuit gegaan dat Malinwa door de promotie zeker was van 1A en dat degradatie naar een 'onmiddellijk lagere afdeling' opnieuw 1B betekende. Maar daar ging Tubeke, degradant in 1B, niet mee akkoord.

De Waals-Brabantse club wees Wagner erop dat KV Mechelen nog tot 30 juni een ploeg uit 1B is. Ze verwijzen daarbij naar Artikel B.2008:

Indien de club bij een definitieve uitspraak al in een lagere afdeling speelt dan deze waarin ze uitkwam op het ogenblik van de inbreuk , ze wordt verwezen naar de onmiddellijk lagere afdeling dan deze waarin ze uitkomt op het ogenblik van gezegde uitspraak.

Wagner heeft zelf nog niet aangegeven hoe hij die regel interpreteert. De Geschillencommissie Hoger Beroep zal wellicht over de juiste interpretatie oordelen.

Beker van België \\ Tubeke \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.