Antwerp toonde een bijzondere mentale verkracht: "Weinig ploegen kunnen vanuit die positie terugknokken"


Foto: © photonews 26 mei 2019 18:31

Antwerp bereidde zich voor op een groot feest tegen Charleroi, maar na enkele seconden pakten er zich al donkere wolken boven de Bosuil. En het werd er niet beter op na tien minuten. Toch bleef de Great Old niet verslagen achter en toonde het een enorme mentale weerbaarheid.

Victor Osimhen was de boosdoener van dienst. Hij strafte geklungel achterin genadeloos af, terwijl het eerste fluitsignaal nog weergalmde in de tribunes van de Bosuil. "Het was een rampzalig begin van de match. We stonden kinderlijk te verdedigen", was Bölöni erg kritisch voor zijn manschappen na de match.

Ware DNA getoond

"Ik wou tijdens de rust bijsturen, maar enkele minuten later stond het al twee nul. Vervolgens wou ik dat we een keer scoorden om nog in de match te blijven, maar plots stond het 2-2", vervolgde de Roemeense coach.

Bij aanvoerder Faris Haroun heerste de opluchting na de partij. "Wat een overwinning! We hebben vandaag ons ware DNA laten zien. 0-2 achter en dan knokten we, op mentaliteit en met behulp van de supporters, heel knap terug. Er zijn weinig ploegen in België die na zo’n 10 minuten kunnen terugkomen", aldus Haroun.

"Met elf tegen tien werd het veel makkelijker voor ons. Er kwam ruimte en we begonnen kansen te creëren", zei Refaelov na afloop van de match. "Deze prestatie en deze sfeer, na toch enkele mindere resultaten de afgelopen weken, geeft ons toch een boost naar volgend seizoen toe", besloot de Israëliër.

Antwerp \\ Charleroi
 
 
 
Reacties.