De Condé weet wie Clement moet opvolgen en doet belofte aan zijn kampioenenmaker: "We gaan het hem niet makkelijk maken"


Foto: © photonews 26 mei 2019 11:51

Racing Genk is niet in paniek na het vertrek van Philippe Clement. De twee partijen namen met uitermate veel respect afscheid van elkaar. En Dimitri De Condé weet al wie hij moet hebben om hem op te volgen: "Ik heb één topkandidaat in mijn hoofd", zegt hij in HBvL.

Genk ging heel ver om Clement te houden, maar wist dat het moeilijk ging worden door de lokroep van Club Brugge. "Van woede of boosheid is geen sprake. Wel van teleurstelling. En veel dankbaarheid. Philippe heeft ons onze vierde landstitel gegeven. We hebben het voorbije anderhalf jaar iets moois opgebouwd. Elkaar naar een hoger niveau getild."

Genk ging tot zijn grenzen en misschien zelfs wat verder. "Philippe wist wat er op tafel lag. Financieel hebben we álles gedaan wat de concurrentie ook kon - hij wist wat de mogelijkheden hier waren. Net zoals hij wist dat het moeilijk zou worden om jongens als Berge te houden. Die problemen zal hij ook in Brugge ondervinden."

Komende week wil De Condé rond zijn met zijn nieuwe trainer, van wie hij de naam al in zijn hoofd heeft. "Wat voor Philippe de doorslag heeft gegeven, is dat hij met twee Belgische clubs een titel wil behalen. Maar we zullen het hem niet gemakkelijk maken, hoor."

KRC Genk
 
 
 
Reacties.