Hervorming bij Standard: zegt het meer over de groep dan over de trainer zelf?

27 mei 2019 19:57

Emilio Ferrera gaat moeten wijken bij Standard. De man gaat opnieuw de beloftenploeg onder zijn vleugels nemen. Toch vreemd voor een man die in voetbalmiddens als één van de tactisch sterkste coaches van het land beschouwd wordt.

Het is niet de eerste keer dat Ferrera voor strubbelingen zorgt. Je moet een sterk karakter hebben om er mee om te kunnen, want Emilio is een harde en herhaalt dingen tot ze in de perfectie worden uitgevoerd. Dat de groep van Standard daar niet mee om kan, zegt misschien wel meer over de groep dan over de veldtrainer zelf.

Niet toevallig haalde Michel Preud'homme hem weg bij de beloften van Anderlecht, waar hij mee de basis legde voor enkele van de jongens die nu zijn doorgebroken. Alexis Saelemaekers en Sebastiaan Bornauw maakten onder hem bijvoorbeeld grote vorderingen. 

Tactische discipline niet voor iedereen

Bij Anderlecht liet hij linten maken om het veld in zones onder te verdelen, zo maniakaal was hij bezig met zijn voorbereiding. Sommige jeugdspelers haalden ook hun wenkbrauwen op en vervloekten hem, maar na een paar maanden zagen ze wat het tot stand bracht: ze werden een machine.

Maar zijn aanpak slaat blijkbaar niet meer aan bij mannen die 'het al gemaakt hebben'. Ferrera hamert op tactische discipline, maar kreeg niet bij iedereen gehoor. Zo waren een aantal kaderstukken het niet eens met zijn trainingen. Tja...

Johan Walckiers

Standard
 
 
Reacties.