Beschuldigde makelaar schreeuwt zijn onschuld uit: "Ik kan enkel bedenken dat hij onder druk werd gezet"


Foto: © photonews 27 mei 2019 20:16

Voor bondsprocureur Kris Wagner is het duidelijk dat spelersmakelaar Thomas Troch heeft meegewerkt aan de matchfixing tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren. De makelaar van Olivier Myny, eveneens beschuldigd, verdedigt zich met hand en tand.

Wagner baseert zich op de telefoontaps. “De enige inschattingsfout die ik gemaakt heb, is een telefoontje plegen naar mijn speler Olivier Myny”, zegt hij bij Het Nieuwsblad. “In de aanloop naar die cruciale match KV Mechelen-Waasland-Beveren had ik dat beter niet gedaan. Zeker omdat het ging over de concrete interesse van KV Mechelen om hem in te lijven.”

Myny verklaarde bij de onderzoeksrechter dat Troch hem gevraagd zou hebben niet voluit te gaan. "Ik kan enkel maar bedenken dat hij onder druk werd gezet en dat hem bepaalde woorden in de mond zijn gelegd."

Troch zijn versie luidt dat hij Myny vroeg niet te luid te juichen als hij zou scoren (met een transfer naar KVM in het achterhoofd). “Anders denk ik niet dat de supporters hem nog omarmd zouden hebben, mocht hij aan het eind van het seizoen 2017-18 gecontracteerd worden. Met alle kennis van zaken nu zou ik de zaak anders hebben aangepakt en dat telefoontje pas na de match gedaan hebben. Maar ik ben geen bedrieger.”

Beker van België \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.