Ligt een ingreep van Buffel aan de basis van de Genkse titel? "Ik ben toen naar het bestuur gestapt"

27 mei 2019 09:37

Vorige zaterdag maakte Thomas Buffel bekend dat hij een punt achter zijn carrière als profvoetballer had gezet. Tijd om terug te blikken dus!

In Het Belang van Limburg onthulde hij een verhaal over zijn periode als aanvoerder van KRC Genk. Het ging over de trainerswissel: Stuivenberg uit, Clement in. "Ik heb dat nog nooit eerder verteld, maar ik heb in die periode (eind 2017, nvdr.) mijn verantwoordelijkheid als aanvoerder genomen en ben naar het bestuur gestapt. Er moest iets veranderen."

"Het was de moeilijkste beslissing uit mijn leven, want Albert Stuivenberg is toen aan de kant geschoven. Steeds meer spelers kwamen hun beklag doen bij mij, dus moest ik wel iets ondernemen", ging hij verder.

"Geen slecht woord over Stuivenberg, want zijn trainingen waren even goed als die van Philippe Clement, maar de spelersaanpak was verschillend. Dat heb je achteraf duidelijk gemerkt, Pozuelo en Malinovskyi voetbalden plots bevrijd. Ik heb een goed gevoel over die beslissing, want het heeft mede tot de titel geleid", blikte Buffel tevreden terug.

Hannes Van Gael

KRC Genk
 
 
Reacties.