Advocaat W-B-voorzitter haalt uit naar bondsprocureur én naar Lokeren: "Veljkovic was kind aan huis bij Lokeren, maar dat mogen we niet zeggen zeker?"


Foto: © photonews 28 mei 2019 18:11

Het is een marathonzitting geworden op de laatste dag van de pleidooien voor de Geschillencommissie. Als één van de laatsten kwam Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck aan bod. En diens advocaat trapte tegen een paar schenen.

Lokeren en Beerschot Wilrijk kregen de wind van voren. "Ze cirkelen boven de twee clubs, in de hoop er zelf beter van te worden. Hun doel heiligt alle middelen. Schuld of onschuld? Maakt eigenlijk niet uit. Bepaalde clubs staan te springen om hun plaats over te nemen", noteerde Het Nieuwsblad.

Hij hekelde ook het betoog van bondsprocureur Kris Wagner, die zijn cliënt een collaborateur noemde. "Men spreekt die woorden uit alsof het niets is. Dat zijn zware woorden voor iemand die nooit in zijn leven iets heeft misdaan."

Om nogmaals Lokeren aan te pakken... "Veljkovic was kind aan huis bij Lokeren, niet bij Waasland-Beveren. Maar dat mogen we niet luidop zeggen. Voor Dirk Huyck was Dejan Veljkovic geen maffiosi. Waarom? Om de simpele reden dat hij Veljkovic totaal niet kende."

Wat kan men Dirk Huyck verwijten?

Huyck wil wel toegeven dat hij aan de meldingsplicht verzaakte, maar voor de rest pleit hij volledig onschuldig. "Het onderzoek heeft toch afdoende aangetoond dat hij NIET op het aanbod van Veljkovic is ingegaan. Dan stopt het toch, mijnheer de procureur? Zeg mij dan toch wat hij gedaan heeft? Wat men hem eigenlijk kan verwijten? Zijn laatste woorden tegen Veljkovic waren letterlijk: "Laat KV Mechelen maar werken. De wedstrijd zal verlopen zoals ze zal verlopen.""

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Sporting Lokeren \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.