Overname door buitenlandse investeerders verhit de gemoederen in de Westelse gemeenteraad


Foto: © photonews 28 mei 2019 19:29

Westerlo is de zoveelste Belgische profclub die in buitenlandse handen is gevallen. Op de gemeenteraad van de Kempische gemeente werd het thema aangehaald door oppositiepartij Groen.

"De binding van de club met onze gemeente zal beduidend verminderen, nu ze in buitenlandse handen is", citeerde Het Nieuwsblad gemeenteraadslid Marc Gouwkens (Groen) tijdens de gemeenteraad.

"Zo’n buitenlandse eigenaar koopt een Belgische club niet op uit liefde voor het voetbal, maar om er zo veel mogelijk winst uit te kloppen. Onze voetbalcompetitie is een financieel paradijs voor hen. Ik vind dat we daar als gemeente niet aan moeten meewerken. Ze moeten maar zelfvoorzienend zijn", ging Gouwkens verder.

Burgemeester Guy Van Hirtum (CD&V) was naar eigen zeggen flink geschrokken van de uitspraken van Gouwkens. "Er zijn nog clubs die in buitenlandse handen zijn gevallen zonder dat ze hun eigenheid zijn verloren. Ik stel voor dat we samen eens naar de club trekken om hierover rond de tafel te zitten. Wellicht kan dit veel vragen beantwoorden", besloot de burgervader.

Westerlo
 
 
 
Reacties.