Serie A of Premier League? Dennis Praet is klaar voor de stap hogerop


Foto: © photonews 28 mei 2019 15:41

Er gaat nog heel wat bewegen rond de Rode Duivels deze zomer. Er zijn er nog heel wat met transferperikelen rond hun hoofd. Eén daarvan is Dennis Praet, want die is toch wel klaar voor een stap hogerop.

Praet is nu 25 en is het schoolvoorbeeld van een geduldige opbouw van zijn carrière. Nadat hij Anderlecht verliet, speelde hij de afgelopen drie seizoenen voor het Italiaanse Sampdoria. Maar die club lijkt hij nu ook ontgroeid te zijn. 

Sampdoria speelde een middelmatig seizoen en eindigde op de negende plaats. Niet helemaal volgens de verwachtingen, maar Praet bleef wel heel het seizoen overeind op het middenveld. Hij wordt momenteel gezien als één van de vijf beste middenvelders in de Serie A. 

Hij werd al een paar keer gekoppeld aan de Italiaanse topploegen, niet in het minst aan Juventus. Maar het zou ook zomaar kunnen dat hij deze zomer naar Engeland verhuist. Arsenal zou volgens La Gazzetta dello Sport al belangstelling tonen... 

Zijn kwaliteiten

Velen vragen zich af of hij zich zou kunnen rechthouden in de Premier League, maar dat zijn vragen die besteed waren aan de jongere Praet bij Anderlecht. Sindsdien heeft hij een opmerkelijke evolutie qua duelkracht doorgemaakt. Hij wordt in Italië geprezen om zijn loopvermogen, infiltratiekracht, passing en zijn polyvalentie.

Als Arsenal de Europa League niet wint, heeft Unai Emery ook geen al te groot budget om nieuwe spelers aan te trekken. Praet zou zelfs in beeld zijn als vervanger van Aaron Ramsey.

Serie A \\ Europa League \\ Arsenal \\ Chelsea \\ Sampdoria
 
 
 
Reacties.