Ook Eden Hazard laat zich uit over de keuze van Kompany: "Ik ben blij voor het Belgisch voetbal"

28 mei 2019 06:05

Over zijn transfer naar Real Madrid wil Eden Hazard niet al te veel praten. Enkel: "Ik hoop dat het gebeurt, nog een jaar wachten zou lang zijn." Verschillende van zijn ploegmaats bij de Rode Duivels hebben intussen hun transfer. Zoals Vincent Kompany...

Zou het iets voor Eden zijn? Terugkeren naar België en bij zijn oude liefde - en eerste club - Stade Brainois gaan spelen en trainen? “Ja, maar niet te veel trainingen en vooral veel matchen. En ook veel vakantiedagen, alsjeblieft", lacht hij in Het Nieuwsblad.

Voor Hazard was de beslissing van Kompany een verrassing. “Eerlijk gezegd wel. Maar aan de andere kant ben ik content voor hem en voor het Belgische voetbal. Het Belgische voetbal heeft mensen nodig zoals Vincent. Als je 32, 33 jaar wordt en aan stoppen denkt, is het beter in je eigen land nog twee jaar te spelen. Dat is allemaal goed voor het niveau van zijn club en van de Belgische competitie.”

Ik wens hem het beste, behalve als hij tegen Cercle speelt

En de combinatie trainer-speler? "Het hangt af van zijn gezondheid. Hij was toch vaak geblesseerd. Als hij in vorm is, zal hij willen spelen. Hij houdt van het spelletje en wil altijd op het veld staan. Daarnaast denk ik dat hij een goeie trainer zou zijn. Ik ken hem nu toch al verschillende jaren. Ik wens hem het beste. Behalve als hij tegen Cercle Brugge speelt.” 

Johan Walckiers

Europa League \\ Anderlecht \\ Arsenal \\ Chelsea
 
 
Reacties.