Dury blij dat hij de twee beste voetballers ooit van Essevee onder zijn hoede had: "Nu laat ik hem met plezier vertrekken"

28 mei 2019 17:54

Theo Bongonda is op weg naar Genk voor een recordsom. Vijf jaar nadat hij een eerste keer de deur bij Zulte Waregem achter zich dicht deed, doet hij dat nu opnieuw. Maar de omstandigheden zijn helemaal anders, ziet ook zijn coach, Francky Dury.

Vijf jaar geleden was hij nog maar 18 en was het voor Dury te vroeg om te vertrekken. “Hij had meer tijd nodig om die stabiliteit te vinden in zijn leven en in het voetbal. Thorgan Hazard was daar sneller in. Dat kun je hem niet kwalijk nemen. Hij is op zijn 18 ook al vertrokken naar Spanje, wat heel jong is. Maar ondertussen merk je dat hij wat veranderd is. Zijn werkethiek is ook top, hij zit op sommige dagen uren in de gym", is Dury vol lof. 

Na een uitleenbeurt naar Turkije belde Bongonda zelf naar Dury of hij mocht terugkomen. En hij beklaagde zich dat niet. "Theo is samen met Thorgan Hazard de beste speler die Zulte Waregem heeft gehad, dus als zo’n jongen terug wil komen en ongelukkig is, hoef je niet te twijfelen.”

En voor Dury is hij nu wel klaar. “Hij is klaar voor de volgende stap. En binnen twee jaar kan hij dan misschien nog een stap hogerop zetten. In België is hij bij de beste spelers die er zijn. Ik laat hem nu met plezier gaan, dat was 5 jaar geleden minder omdat hij toen nog heel jong.”

Johan Walckiers

Zulte Waregem
 
 
Reacties.