Emery wil zijn eigen nalatenschap creëren woensdag en laat zich ook uit over de laatste match van Petr Czech

28 mei 2019 17:35

Unai Emery kan Arsenal morgen toch nog een prijs bezorgen. Daarvoor moet hij wel Eden Hazard en de rest van Chelsea aan banden leggen. Want er hangen nog grote belangen (en budgetten) vanaf.

Voor beide clubs staat er veel op het spel. Geen van beide kon zich immers via de competitie kwalificeren voor de Champions League. "We wisten dat het moeilijk zou zijn, maar als we de finale winnen, hebben we ons doel toch bereikt", aldus Emery. 

Wenger heeft deze club een nieuwe cultuur bijgebracht

Emery had grote voetstappen te vullen. "Ik heb heel veel respect voor wat Wenger in deze club heeft verwezenlijkt. Als we morgen de El winnen, dan heb ik ook iets verwezenlijkt. Maar Wenger heeft 3 titels gepakt. Dat is niet niks. Hij heeft deze club een heel nieuwe voetbalcultuur gebracht."

"Ik heb heel veel geleerd van hem en wou enkel paar kleine aanpassingen doen. Toen ik overnam wilden we Arsenal in alle competities competitief maken.  Deze club behoort tot de 10 beste clubs ter wereld. Dat was zo in het verleden en zal zo zijn in de toekomst."

Emery ziet dat zijn groep hongerig is. "Iedereen wil een titel. Dat deze competitie werd opgewaardeerd door de winnaar een CL-ticket te geven, maakt het nog mooier. Elke speler wil prijzen winnen in zijn carrière en dit is toch de tweede meest prestigieuze prijs die je kan pakken als speler. Ik heb de spelers gezegd dat dit voor hen een speciaal moment is. Ze moeten genieten en alles doen om te winnen."

Iets speciaal doen voor Czech

Met Petr Czech in doel? Die neemt afscheid na de finale. "Ik beslis pas morgen. De beslissing die ik zal nemen zal steeds met heel veel respect zijn voor hem. Hij is een ongelooflijk mens en een ongelooflijke doelman. Zijn hele carriere heeft hij bewezen een gentleman te zijn. Dat hij hierna hoogstwaarschijnlijk een functie zal bekleden bij Chelsea, zal mijn beslissing niet beïnvloeden. Maar morgen zal ik sowieso wel iets speciaal doen voor hem, of hij nu speelt of niet."

Johan Walckiers - Manuel Gonzalez

Europa League \\ Arsenal \\ Chelsea
 
 
Reacties.