Wat zal de uitspraak in 'Operatie Propere Handen' zijn? Gerechtsexpert geeft zijn mening

29 mei 2019 16:19

Vrijspraak, boetes, degradaties naar 1B of zelfs naar 1 Amateur: afhankelijk van wie er aan het woord was, werden wel heel veel verschillende zaken gevraagd op de Geschillencommissie Hoger Beroep. Maar wie zal nu aan het langste eind trekken?

Een procedureslag was het tot op heden en het lijkt niet meteen gedaan te zijn, want na de uitspraak zal er sowieso nog een beroepsprocedure komen bij het BAS en wie weet wat er daarna nog allemaal zal gaan volgen. 

"Zelfs als je alle zittingen gevolgd hebt, is het moeilijk om een kamp te kiezen. Je zou geneigd zijn te denken: er is daar van alles gebeurd wat niet koosjer is. Maar wie speelde welke rol?", is gerechtsjournalist Pieter Huyberechts van Het Nieuwsblad ook niet helemaal zeker bij Sporza. "Ook aan de telefoontaps worden verschillende interpretaties gegeven."

Degradatie

"Makelaar Dejan Veljkovic heeft een beetje soloslim gespeeld in dit verhaal, maar je voelt toch ook dat sommige bestuursleden van KVM op zijn minst gepoogd hebben de zaken te beïnvloeden, al dan niet stuntelig."

"Met de uitspraak kan het nog alle richtingen uit. Ik was een hele week geneigd te denken dat niet alleen bestuursleden gestraft zouden worden, toch zeker van KV Mechelen, maar dat ook de clubs zouden degraderen. Maar in hoeverre is een club verantwoordelijk voor de daden van zijn bestuursleden? Misschien ontspringen de clubs de dans, al lijkt de kans nog steeds bijzonder realistisch dat beide clubs moeten zakken."

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Sporting Lokeren \\ Tubeke \\ Beerschot \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.