Van waar kwam Tubeke ineens met nu veelbesproken advocaat? Overgang zoon van KV Mechelen naar... Tubeke


Foto: © photonews 30 mei 2019 14:31

De taak van de Geschillencommissie Hoger Beroep is zeker niet te benijden. Ze kregen een stortvloed aan argumentatie van een leger van advocaten. En dan werd sommige advocaten ook nog een dubbelrol verweten. Fabrice Vinclaire bijvoorbeeld, wiens rol toch wel vragen oproept.

Vinclaire is lid van het bondsparket en zou in die hoedanigheid toegang gehad hebben tot meer informatie dan de verdediging van KV Mechelen en Waasland-Beveren. Opvallend is dat hij in naam van Tubeke - dat anders naar 1ste Amateur zakt - optrad als tweede advocaat. Een fout? Mogelijk is zijn naam gewoon ter sprake gekomen bij Tubeke omdat... zijn zoon er volgend seizoen speelt.

Ook opvallend: zijn zoon speelde vorig seizoen bij... KV Mechelen. Toch geen evidente beslissing om in die omstandigheden de verdediging van Tubeke op te nemen. Het wordt dus nog een extra feit waar de Geschillencommissie rekening mee zal moeten houden. 

Kluwen

De advocaat van KV Mechelen, Joost Everaert, wees hen al op de dubbele rol die Vinclaire speelt in heel het proces. "Heel vreemd, want het bondsparket is toch één en ondeelbaar? Ik ben daar zeer bezorgd over. Niemand kan tegelijk vervolger en tussenkomende partij zijn", aldus Everaert.

In heel het kluwen de procedurefouten en argumentatie van de verdediging in rekening nemen om tot een uitspraak te komen wordt nog een hele klus vandaag en morgen. Benieuwd of ze dan ook vrijdag effectief met een verdict gaan komen...

Beker van België \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.