Herstellende topspits maakt deel uit van selectie Uruguay voor Copa America

30 mei 2019 21:39

Luis Suarez werd begin deze maand nog geopereerd aan zijn knie, maar Oscar Tabarez nam hem toch op in zijn 23-koppige selectie voor Uruguay op de Copa America in BrazilIë.

De spits is al een tijdje op de sukkel met zijn meniscus. Op 10 mei werd hij geopereerd volgens Barcelona zou hij vier tot zes weken buiten strijd zijn, waardoor zijn deelname aan de Copa America in gevaar kwam.

Maar de Uruguayaanse topschutter haalde de selectie en zal dus half juli met zijn team naar Brazilië afzakken. Suarez en co nemen het in de groepsfase op tegen Chili, Japan en Ecuador. De eerste tweee van elke groep en de beste twee derdes gaan naar de kwartfinales.

De 23 spelers van Uruguay voor de Copa America

Doelmannen: Fernando Muslera (Galatasaray), Martín Campaña (Independiente), Martín Silva (Libertad)

Verdedigers: Diego Godín (Atlético Madrid), José María Giménez (Atlético Madrid), Sebastián Coates (Sporting Lissabon), Martín Cáceres (Juventus), Marcelo Saracchi (Leipzig), Diego Laxalt (AC Milan), Giovanni González (Peñarol)

Middenvelders: Matías Vecino (Inter Milaan), Rodrigo Bentancur (Juventus), Federico Valverde (Real Madrid), Lucas Torreira (Arsenal), Nahitan Nández (Boca Juniors), Nicolás Lodeiro (Seattle Sounders, )GiorgianDe Arrascaeta (Flamengo), GastónPereiro (PSV)

Aanvallers: Luis Suárez (Barcelona), Edinson Cavani (PSG), Cristhian Stuani (Girona), Maxi Gómez (Celta de Vigo), Jonathan Rodríguez (Cruz Azul)

Simon Wauters

Uruguay
 
 
Reacties.