Pochettino komt terug op de mirakelterugkeer in Amsterdam: "Ajax dacht dat ze al in de finale stonden"

31 mei 2019 11:23

Mauricio Pochettino staat met Tottenham voor een Engelse confrontatie tegen Liverpool in de Champions League-finale. De Argentijn kwam voor de match nog eens terug op de thriller die ze speelden tegen Ajax. Hij had zijn mannen zover gekregen dat ze klaar waren voor alles.

Nochtans kwam Ajax op een 2-0-voorsprong nadat ze de heenmatch met 0-1 hadden gewonnen. "We vlogen naar Amsterdam en wisten zeker dat we klaar waren voor de strijd", zei hij bij de BBC. "We hadden drie wedstrijden achter elkaar verloren, maar dat maakte niet uit. Alles voelde goed richting de wedstrijd tegen Ajax. Het vertrouwen was ongelooflijk groot. We hadden ons zowel tactisch als mentaal uitstekend voorbereid."

"De wedstrijd duurt 90 of in het uiterste geval 95 minuten. We hadden Liverpool gezien tegen Barcelona en onze kwartfinale tegen City sterkte ook de gedachte dat je nooit moet opgeven", aldus de man die tijdens de rust heel kalm bleef. "We hebben wat videos laten zien en gezegd dat we weer helemaal meededen als we een keer zouden scoren. Een goal zou Ajax bang maken en ze een slecht gevoel geven."

Als je ziet hoe zij juichten na de 1-0 en de 2-0...

Lucas Moura deed de match helemaal keren met een hattrick. "Ik werd helemaal gek. Lucas verdient de credits. Je kan van alles roepen, maar zonder die ongelooflijke goals van Lucas hadden we het niet gehaald.

De tegenstander zat uiteraard in zak en as. "Ik heb Erik ten Hag na afloop kort gesproken. Het is lastig om in dat moment iets te zeggen. Zij dachten echt dat ze er bijna waren. Als je ziet hoe zij juichten na de 1-0 en 2-0... Het leek alsof ze dachten: dit is klaar, op naar de finale. Het is niet dat ik me schuldig voel, want ik wil altijd winnen. Ik heb hem succes gewenst voor de toekomst."

Champions League \\ Liverpool FC \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.