Wereldkampioen met 54 Champions League-duels op de teller: "Ik zou Kane niet opstellen tegen Liverpool"

31 mei 2019 17:01

Per Mertesacker stopte eind vorig seizoen met voetballen en is intussen hoofd van de jeugdopleiding van Arsenal. Hij liet zijn licht schijnen op de finale van de Champions League tussen Tottenham en Liverpool.

“Tottenham presteert al jaren boven hun niveau”, opende de ex-verdediger in een gesprek met Voetbalzone. “Als je bekijkt met wel budget ze jaar na jaar moeten opzetten tegen clubs als Chelsea, Manchester United en Manchester City… dat is echt knap.”

De Spurs moesten het een paar maand zonder Harry Kane stellen. Toch leken ze niet heel veel last te hebben van zijn afwezigheid. “Eerst was er Son Heung-min die het ene doelpunt na het andere maakte. Dan scoorde Lucas Moura die hattrick tegen Arsenal. Zij profiteerden van zijn afwezigheid.”

Maar Kane raakt dus fit voor de finale. “Nu hij terug is, moet de coach beslissen wat hij gaat doen. Dat is een lastige beslissing. Ik zou de automatismen van de afgelopen weken respecteren en niet te veel veranderen. Ik zou Kane dus niet opstellen”, besloot Mertesacker toch ietwat verrassend.

Champions League \\ Liverpool FC \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.