Mirakelman Patrick Decuyper brengt nieuwe club van 9de plek naar 90 minuten van promotie

31 mei 2019 13:07

Ronse is bezig een mirakel aan het verwezenlijken. Of is het de invloed van Patrick Decuyper? Sinds de voormalige sterke man van Antwerp de club overnam, maakte de ploeg een opmars die zelden gezien is.

Toen Decuyper de club kocht in januari stond de ploeg op een negende plaats. Zonder enige versterking te halen, staat de club nu op één match van promotie naar Eerste Amateur. Toch wel een bijzonder knap staaltje... Binnen Ronse klinkt het dat Decuyper een motivator 'pur sang' is en hij hen boven hun capaciteiten deed uitstijgen.

De club eindigde zesde en mocht meedoen aan de play-offs omdat er een aantal ploegen hun licentie niet hadden aangevraagd. Daarin werden al superfavoriet Mandel United en KRC Gent na verlengingen uitgeschakeld. Ook Wijgmaal moest eraan geloven.

In de eerste wedstrijd van de finale gingen ze al winnen op het veld van Visé en zondag staat de terugmatch op het programma. Een nieuwe triomf voor Decuyper? De fans dragen hem alvast op handen, zoals u hieronder kan zien. 

Johan Walckiers

SK Ronse
 
 
Reacties.