Er komen nog meer nieuwe regels aan: "Er mogen bijvoorbeeld geen aanvallers meer in de muur bij een vrije trap"


Foto: © photonews 01 juni 2019 15:56

De arbitrage in België wordt zwaar aangepakt. En dat volgens het advies van de gewezen Engelse topscheidsrechter David Elleray. Zo moet ook de communicatie beter worden, zodat iedereen de regels duidelijk snapt.

Want geef toe: wie snapte er tijdens de play-offs nog iets van? De clubbesturen en trainers alvast niet en wij hadden het ook moeilijk. "Dat is iets wat we zeer hard moeten aanpakken, betere en meer open communicatie", aldus Elleray in S/V Magazine. "We moeten mensen meer opvoeden inzake de regels van het spel."

"Dat zal straks betekenen dat we langs gaan op de clubs, Frank De Bleeckere en Bertrand Layec zullen dat doen. Met beelden, om wat we zeggen nog beter te illustreren. In Engeland doen we dat al jaren."

Maar er komen nog meer veranderingen en die moeten vanaf het begin duidelijk zijn. "Je gaat onder meer bij een doeltrap sneller het strafschopgebied kunnen betreden, zodra de bal is genomen. Er gaan geen aanvallers meer in de muur mogen staan bij vrije trappen, dat soort dingen. Het is duidelijk dat we dat helder zullen moeten uitleggen."

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.