Veljkovic krijgt zware straf, advocaat niet verrast, maar...


Foto: © photonews 01 juni 2019 20:33

Dejan Veljkovic is enkel voor het het gerecht spijtoptant. Voor het bondsparket wordt hij volledig vervolgd als beschuldigde. Hij kreeg dan ook een straf van tien jaar schorsing van alle activiteiten als makelaar. Advocaat Kris Luyckx zag dat al aankomen.

Luyckx wacht de spijtoptantenregeling af om in beroep te gaan. “De sanctie die mijn cliënt boven het hoofd hangt, is een tienjarig verbod om zich te registreren als makelaar bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Hij zou dus wel nog in het buitenland of in andere sporten zijn activiteiten kunnen uitvoeren", reageert Luyckx bij HLN.

“Deze beslissing komt niet als een verrassing voor ons. Er bestaat geen discussie over het aandeel van mijn cliënt in deze zaak. Iedereen weet dat hij als spijtoptant fungeerde en in die hoedanigheid bekentenissen heeft afgelegd over zijn aandeel.”

“We moeten echter nog afwachten tot de spijtoptantenregeling wordt gehonoreerd. Ik heb nog geen datum gekregen van het federaal parket, maar dat zou deze maand moeten gebeuren. In functie daarvan gaan wij eventueel in hoger beroep tegen deze schorsing.”

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.