Mignolet wil geen tweede finale op rij verliezen: "Ik weet hoe belangrijk ik ben voor de groep"

01 juni 2019 11:03

Op een match in de League Cup en eentje in de FA Cup na zat Simon Mignolet het volledige seizoen aan de bank gekluisterd bij Liverpool. Toch hoopt hij straks met zijn ploegmaats mee te vieren in Madrid.

Simon Mignolet verzekerde in een interview met Het Nieuwsblad dat hij klaar zou staan indien er iets zou gebeuren met eerste doelman Alisson Becker. Indien dat niet gebeurt, dan heeft Mignolet geen enkele minuut gespeeld in deze campagne van de Champions League.

Is het dan wel zijn zege? "Dat ga je pas kunnen zeggen eens je die trofee de lucht in steekt. Maar ik weet hoe belangrijk ik ben voor de groep. En als we winnen, gaan de ploegmaats me zeker in de feestvreugde betrekken, zoals tegen Barcelona. En wie weet speel ik zaterdag wel nog een rol in de finale."

De Reds speelden een geweldig seizoen, maar zagen dat nog niet bekroond met een trofee. "Die tweede plaats in de Premier League, hoe pijnlijk ook, hebben we intussen ook kunnen verwerken", aldus Mignolet.

Een nederlaag zou overigens ook een tweede verloren Champions League-finale betekenen. "Dat is de realiteit: er staan vier Belgen in de finale en daarvan zullen er zaterdag twee gelukkig en twee ontgoocheld zijn", besloot de ex-doelman van STVV.

Champions League \\ Liverpool FC \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.