Zelfs als Tottenham de finale wint, verdient Liverpool nog meer aan de Champions League


Foto: © photonews 01 juni 2019 20:11

Zaterdagavond spelen Tottenham en Liverpool de finale van de Champions League in het Wanda Metropolitano in Madrid. Op financieel vlak hebben de Reds de strijd nu al gewonnen.

De UEFA verdeelt dit seizoen meer dan anderhalf miljoen euro onder de deelnemers van de Champions League. Een aanzienlijk deel daarvan gaat uiteraard naar de finalisten.

Sinds kort wordt een extra bonus uitgedeeld op basis van de Europese prestaties van de afgelopen tien jaar. Liverpool krijgt daarvoor 23,3 miljoen, Tottenham ‘maar’ 15,5.

Bovenop de startpremie van 15,25 miljoen euro die de 32 teams kregen, verdiende Liverpool 8,1 miljoen euro aan de groepsfase, de Spurs 7,2 miljoen.

Voor de overwinningen in de knock-outfase mochten beide teams nog eens 47 miljoen euro bijschrijven op hun bankrekening.

Liverpool is zo al zeker van 93,65 miljoen euro, Tottenham van 84,95 miljoen. De winnaar van de finale krijgt nog eens een bonus van 7,5 miljoen. Zelfs als Jan Vertonghen en co zaterdagavond winnen, kunnen ze Liverpool dus niet meer bijbenen. Al zal daar wellicht geen enkele speler van wakkerliggen.

Champions League \\ Liverpool FC \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.