Lokeren wil ook Waasland-Beveren zien degraderen: "Alle vertrouwen in dat het recht zal zegevieren"


Foto: © photonews 01 juni 2019 22:21

Door de degradatie van KV Mechelen komt Beerschot in 1A terecht. Bij Lokeren hadden ze uiteraard op eenzelfde scenario gerekend voor Waasland-Beveren, want dan hadden zij in 1A kunnen blijven. Maar die moed geven ze nog niet op.

Advocaat Walter Van Steenbrugge geeft meer uitleg: "Men concludeert dat bestuurders van KV mechelen aan matchfixing gedaan hebben en dus maakt men de correcte redenering om dat toe te rekenen aan de club. Maar men trekt die lijn niet door naar Waasland-Beveren", zegt hij bij Sporza.

"De twee belangrijkste beslissingsmakers Huyck en Swolfs hebben zich schuldig gemaakt aan een inbreuk op de meldingsplicht, maar dan maakt men de incoherente en onbegrijpelijke beslissing om dat niet toe te rekenen aan Waasland-Beveren."

Voor Lokeren staat de schuld van Waasland-Beveren vast

Van Steenbrugge vindt dat het bewezen is dat ook Waasland-Beveren boter op het hoofd heeft. "Om een match te fixen ben je nog steeds met  twee. Dus ofwel ga je alletwee in bad, ofwel niemand." 

"Voor Lokeren staat matchfixing vast en de schuld van Waasland-Beveren ook. Deze beslissing is een gebrek aan durf. We gaan alles uit de kast halen om dit recht te trekken en heb er alle vertrouwen in dat het recht zal zegevieren."

Maandag komt het bestuur van Lokeren bij elkaar om een gepaste reactie te geven. "Ik zal daar zeker adviseren om in beroep te gaan. Dat heb ik schriftelijk en mondeling al gedaan. Ik denk dat er bij het BAS nog heel wat te zeggen valt over dit dossier", besloot Van Steenbrugge.

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.