Origi geeft Tottenham de genadeklap na een erg vroeg openingsdoelpunt en een weinig entertainende finale

01 juni 2019 23:00

Twee minuten na het eerste fluitsignaal en twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd: die fases moet je opnieuw zien, voor de rest was de finale maar een mager beestje. Origi is na Carrasco de tweede Belg die scoorde in de finale. Salah maakte het vroege openingsdoelpunt.

Dit was de Champions League van de mirakels, de comebacks en de plottwisten. Daar zal de finale niets aan veranderen, al was het wel geen hoogvlieger zoals de rest van de campagne. En dat is maar een understatement.

Een fitte Firmino start bij Liverpool in de basis en dat was in de finale van het ‘Kampioenenbal’ niet anders. Jammer voor Origi, die naast Mignolet mocht plaatsnemen op de invallersbank. De twee Spurs-Belgen mochten wel aan de match beginnen, net als Harry Kane. Twee ploegen op volle sterkte met andere woorden.

Liverpool mocht aftrappen en dat was ook een troef. De Reds bleven in balbezit, Mané dook de grote rechthoek in en trapte van erg kortbij tegen de arm van Sissoko. Na nog geen halve minuut wees Skomina al naar de stip en er viel niet veel af te dingen op die beslissing. De Fransman hield zijn arm waar die niet mocht zijn. Salah faalde niet en scoorde de op een na snelste goal in een CL-finale.

Droomstart voor de troepen van Klopp, nachtmerrie voor al wie Tottenham een warm hart toe draagt en een drama voor de neutrale voetballiefhebber, want wat we daarna te zien kregen in de eerste helft… Geen dreiging vanwege de Londenaars en prikjes via Robertson en Arnold vanwege Liverpool. Een streaker was zelfs een van de hoogtepunten, maar die laat UEFA niet graag in beeld komen. Dan doen wij het maar.

Tottenham kwam met meer drang naar voren uit de kleedkamer, al kwam ook daar niet veel dreiging uit voort. Alli kwam wel in een uitstekende schietpositie, maar trof een verdediger. Het overkwam Salah ook bij Vertonghen.

Origi mocht iets voor het uur de rol van Firmino komen aflossen en Pochettino dropte met Moura een extra spits op het veld. De spanning nam met de minuut toe, maar dat deed de kwaliteit niet. Tottenham ging niet als een kip zonder kop in de aanval en liet dus ook geen zeeën van ruimte achter.

Pas wanneer er nog 10 minuten op de klok stonden kwamen er kansen voor de hoofdstedelingen. Een dubbele zelfs via Son en Moura, maar tweemaal stond Alisson pal. De Braziliaan zweefde vervolgens ook een vrijschop van Eriksen uit de linker bovenhoek.

Origi vervulde zijn rol als joker met verve, want na een hoekschop kreeg hij pardoes het leer voor de voeten en twijfelde niet. Onze landgenoot knalde onhoudbaar binnen en gaf Tottenham zo de genadeklap. De eerste prijs van Liverpool onder Klopp was een feit en de beker met de grote oren mag naar de Merseyside.

Champions League \\ Liverpool FC \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.