Wim De Coninck: "Tottenham is eigenlijk een 'kleine ploeg'"


Foto: © Photonews 01 juni 2019 18:14

Liverpool en Tottenham nemen het vanavond tegen elkaar op in de finale van de Champions League. Analist Wim De Coninck ziet Jan Vertonghen en Toby Alderweireld de prijs pakken.

Tegenover Het Laatste Nieuws voorspelde hij de finale: “Volgens mij wint Tottenham. Ze zijn al zo vaak ontsnapt. In City, thuis tegen Ajax, in Ajax... Het is erger dan Houdini. Dan is het script van Hitchcock toch geschreven naar een happy ending voor Tottenham?”

“Toch had ik liever Ajax in de finale gezien. Wat Tottenham goed kan, is vanuit een je m’en foutisme voetballen. Maar met alle respect: het is éigenlijk ‘een kleine ploeg’ die in de finale staat. Ik bedoel daarmee: in Engeland zijn ze op 28 punten van City geëindigd. Ze kunnen verdedigen en toch zijn ze kwetsbaar, ze vallen redelijk aan en toch is het een beetje op goed geluk af.”

“En Liverpool, dat is het mysterie-Klopp, hé. Zes finales op rij verliezen…  dat gaat in de kleren kruipen bij hem. Liverpool is een veel betere ploeg dan Tottenham. Met meer kwaliteit, met meer spelers die het verschil kunnen maken Als je Barcelona klopt met 4-0 zonder Salah en Firmino ben je meer dan die dodelijke voorhoede. De logica zegt dat Liverpool wint, Hitchcock schrijft Tottenham.”

Champions League \\ Liverpool FC \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.