Faes en aanvoerder Schrijvers benoemen de kwaliteiten van de Jonge Duivels

02 juni 2019 13:03

Over exact 14 dagen beginnen de nationale beloften aan het Europees Kampioenschap in Italië en San Marino. Wout Faes en Sieben Schrijvers blikken met vertrouwen vooruit.

De verdediger van KV Oostende en de aanvaller van Club Brugge verdedigen het shirt van de Rode Duivels al jaren en zagen de groep een positieve evolutie doormaken. Zij kennen als geen ander de sterktes van de huidige selectie.

"We zijn een heel efficiënte ploeg", legde Faes uit in het oefencentrum van de nationale ploeg. "Er wordt niet rond de pot gedraaid en dat zie ik toch als een sterkte. Daarnaast hebben we een zeer snelle voorlinie en kunnen we een stevig, laag blok neerzetten. Onze aanvallers hebben die ruimte in de rug van de tegenstanders wel nodig."

Stijgende lijn

Faes zag bovendien een stijgende curve tijdens de EK-kwalificatie. "In het begin van de campagne was het misschien wat minder, maar daar zat de stress voor iets tussen. Vervolgens zag je na enkele overwinningen op rij dat alles in stijgende lijn ging. Hopelijk kunnen we dat straks verder zetten."

Daar trad Siebe Schrijvers hem in bij. "Wedstrijd per wedstrijd zijn we beter gaan spelen. We hebben Zweden op hun veld weggespeeld met 0-3 en een paar weken ervoor Hongarije (ook 0-3, nvdr.). We zijn gegroeid en op het juiste moment stonden we er."

"We hebben meerdere wapens. De groep is fantastisch, net zoals de sfeer. Zowel op als naast het veld. Daarnaast is er veel kwaliteit. Op bijna elke positie hebben we iemand die veel ervaring heeft op het hoogste niveau. Dat kan de ploeg alleen maar ten goede komen", besloot Schrijvers, die daarna een uitgebreid gesprek met bondscoach Walem ging voeren.

Hannes Van Gael

België
 
 
Reacties.