Vertonghen gefrustreerd: "Zo krijg je 400 strafschoppen per seizoen"

02 juni 2019 12:44

Jan Vertonghen had zich zijn eerste Champions League-finale wellicht iets anders voorgesteld. Het werd een frustrerende match voor Tottenham na een vroege openingsgoal van Salah. Vooral de manier waarop die er kwam stoorde onze landgenoot.

Het was een lang seizoen voor beide ploegen en er werd hard toegeleefd naar de finale. En die begon desastreus voor de Engelse hoofdstedelingen. "We hebben deze match 3 volle weken voorbereid", liet Vertonghen een gelaten indruk na bij Sporza.

"We hebben elk detail bekeken en alles gedaan om hier in de best mogelijke toestand te komen, maar dan begin je de match met een achterstand en krijg je de wedstrijd die je gezien hebt."

Als je een goede penalty kan nemen, ben je topschutter.

Die achterstand werd veroorzaakt door een erg vroege strafschop. Eentje die volgens de oude regels misschien niet op de stip was gegaan. "Ik heb dat een tijdje geleden ook al gezegd, met deze regels krijg je 400 penalty’s per seizoen. Alles lijkt penalty." Het zat de Rode Duivel duidelijk hoog.

"In slowmotion is alles handsbal en alles overtreding. Ik hoop dat de UEFA toch eens zal samenzitten met ex-voetballers en met specialisten en dergelijke. Als je een goede penalty kan trappen, ben je topschutter", baalde de centrale verdediger.

Champions League \\ Liverpool FC \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.