Klopp was trots, kalmer dan hij zelf dacht én bijzonder ambitieus: "Volgend jaar staan we in de finale in Istanbul"

02 juni 2019 09:47

Na zes verloren finales op rij is het Jürgen Klopp dan toch gelukt. Nog eens een trofee pakken. En wat voor een! "Zondag zullen we pas beseffen wat we hebben gedaan", zei de Duitser op de persconferentie na de match.

Het was een bijzonder moeilijke partij voor de finalisten, onder meer door de warmte. De vroege bonus voor Liverpool was dus meer dan welkom. "Het probleem voor ons allebei was dat we al drie weken geen competitie hebben gespeeld. Het was moeilijk om in ons ritme te komen."

Zelfs na het laatste fluitsignaal beseften de Reds nog niet volledig wat ze hadden gepresteerd. "Ik ben veel te emotioneel, maar ik ben ook kalmer dan ik dacht. Ik moest niet per se de cup aanraken. Ik kijk ook al enorm uit naar de parade in Liverpool. Morgen (zondag, nvdr.) zullen  de spelers en ik eens door de stad rijden, en dan pas zal het besef komen wat we hebben gedaan", was de Duitser nog steeds licht euforisch tijdens de persconferentie.

Op naar Istanbul

De  manager van Liverpool was ook groots in de overwinning, want hij weet hoe het voelt om een finale te verliezen. "Ik weet als geen ander hoe tottenham zich voelt, maar zij moeten ook trots zijn op wat ze hebben gepresteerd."

"Dit is nog maar de start van onze ploeg, want ze zijn nog jong. Volgend jaar zullen we ook in Istanbul (daar wordt de finale gespeeld in 2020, nvdr.) zijn", was Klopp bijzonder ambitieus.

Afsluiten deed de succestrainer met een kwinkslag. "Dit is belangrijk voor alle mensen die overal aan het feesten zijn én voor mijn familie. De laatste zes keer gingen ze op verlof met een zeer teleurgestelde man. Nu gaan ze op verlof met een zeer gelukkige."

Champions League \\ Liverpool FC \\ Tottenham
 
 
 
Reacties.