Vandenbempt las de motivering van de Geschillencommissie: "Sjoemelen is een must"


Foto: © photonews 03 juni 2019 07:42

De Geschillencommissie Hoger Beroep is niet over één nacht ijs gegaan om KV Mechelen te veroordelen en Waasland-Beveren vrij van schuld te pleiten. Ze hebben een motivering geschreven van ongeveer 170 pagina's.

Peter Vandenbempt mocht dat document inkijken. "Ze hebben er hun werk van gemaakt", zei hij bij Sporza. "64 van de 170 pagina's gingen over de weerlegging van de procedurale klachten van de betrokken partijen."

Zo werd er aangehaald dat de datum van het onderzoek (voor 15 juni van het betrokken seizoen), de spoedprocedure, de rechten van de verdediging, etc. allemaal werden gerespecteerd.

Telefoontaps

De Geschillencommissie had voldoende bewijzen om de vonnissen uit te spreken. Zo was er veel bezwarend materiaal tegen KV Mechelen gevonden in de telefoontaps. "Sjoemelen is een must, anders hebben we prijs", "Komt het in orde?", "Het is in orde" en "Alles is geregeld", waren enkele uitspraken van de bestuurders van Malinwa.

Zulke uitspraken waren er langs de kant van Waasland-Beveren veel minder te horen. De algemene teneur was dat de club wel bereid zou zijn om te helpen, maar uiteindelijk hebben ze niets uitgevoerd. Langs de andere kant waren er ook veel uitspraken à la "Trek jullie plan", "Alles voor de sport" en "We zullen er voor spelen".

Beker van België \\ KV Mechelen \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.