KAA Gent legt straks waarschijnlijk beslag op laatste Europese ticket: "Grote, onverwachte meevaller"


Foto: © photonews 03 juni 2019 08:19

De een zijn dood is de ander zijn brood, zo zou je de situatie van KAA Gent goed kunnen omschrijven. Door de veroordeling van KV Mechelen valt hun Europees ticket weg, waardoor er een andere ploeg zich rijk mag rekenen.

Ivan De Witte sprak nog wel met twee woorden. "Allereerst wil ik benadrukken dat ik geen commentaar geef op de uitspraak, dat is iets tussen KV Mechelen en de Geschillencommissie Hoger Beroep", legde de voorzitter van Gent uit bij Het Nieuwsblad.

Spelers aantrekken

"Maar als het deze richting blijft uitgaan en de beslissing bevestigd wordt, ga ik er inderdaad van uit dat wij Europees spelen. Dat is een grote, onverwachte meevaller", ging De Witte verder.

En Europees voetbal brengt natuurlijk voordelen met zich mee. "Het is toch weer een extra argument om spelers te overtuigen om bij Gent te tekenen. Want dat zal moeten gebeuren, willen we de voorrondes overleven en de groepsfase bereiken", besloot De Witte.

KAA Gent neemt niet het Europese ticket van KV Mechelen over. Dat gaat naar Standard, de nummer drie in de stand. Antwerp krijgt ook een beter ticket dan het oorspronkelijke en Gent gaat met het laatste lopen.

Beker van België \\ KAA Gent \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.