Een wereldkampioen een vijfvoudige topschutter en  meer: deze grote namen konden Stuttgart niet in de Bundesliga houden

03 juni 2019 13:27

Stuttgart eindigde dit seizoen pas als zestiende en verloor de barragewedstrijden van Union Berlin. De club uit Zuid-Duitsland speelt dus volgend jaar op het tweede niveau.

Het contrast tussen Stuttgart en Union Berlin kon niet groter zijn. Bij Berlin lopen geen grote namen rond. Of het moesten Felix Kroos (broer van) en Carlos Mané (geen familie van) zijn.

Bij Stuttgart konden dan weer heel wat ronkende namen het behoud niet afdwingen.

Ron-Robert Zieler

De dertigjarige doelman kwam zes keer in actie voor de nationale ploeg van Duitsland. Leicester kocht hem in de zomer na de miraculeuze titel, maar liet hem na één seizoen naar Stuttgart vertrekken.

Gonzalo Castro

De 31-jarige middenvelder werd afgelopen seizoen gehuurd van Borussia Dortmund. Speelde bijna vierhonderd wedstrijden in de Bundesliga. Hij trad ook dertig keer aan in de Champions League en 48  keerin de UEFA Cup / Europa League.

Mario Gomez

Ook de 33-jarige spits kon ondanks zeven doelpunten en één in de barrages de degradatie niet afwenden. Gomez speelde in zijn carrière onder meer 174 wedstrijden voor Bayern München en intussen 206 voor Stuttgart.

Hij werd in zijn carrière vijf keer topschutter, werd drie keer kampioen van Duitsland en won één keer de Champions League.

Holger Badstuber

De dertigjarige verdediger heeft net als Gomez een verleden bij Bayern. Hij zou er uiteindelijk zeven en een half jaar in de hoofdmacht spelen en zowat alles winnen wat er te winnen viel. Hij speelde er uiteindelijk bijna tweehonderd wedstrijden

Benjamin Pavard

De 23-jarige verdediger was de revelatie bij Frankrijk op het voorbije WK. Scoorde als rechtsachter zelfs het mooiste doelpunt van het toernooi. Hij kon vorige zomer al naar Bayern München, maar tekende er uiteindelijk pas deze winter. Hij maakte wel nog het seizoen af bij Stuttgart. Bayern betaalde 35 miljoen euro voor hem.

Grote namen volstaan lang niet altijd om een goede ploeg te vormen. Dat bewijst de degradatie van Stuttgart nog maar eens.

Bundesliga \\ VFB Stuttgart
 
 
 
Reacties.