Supportersincidenten tegen Club Brugge en Genk krijgen nog een staartje voor de Rouches

04 juni 2019 20:17

Standard moet 7.000 euro ophoesten na incidenten met supporters in de laatste twee wedstrijden van play-off 1. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond beslist. Ook Club Brugge en Kortrijk werden beboet.

De incidenten deden zich voor in de laatste thuismatch van Standard tegen Club Brugge (op 16 mei) en in de afsluiter van het seizoen op het veld van kampioen KRC Genk (19 mei). 

Tegen Club Brugge werden er meerdere keren bekers bier op het veld gegooid. Bovendien waren er enkele thuisfans die pyrotechnisch materiaal afstaken. Op bezoek bij Genk werd het gebruik van Bengaals vuur en vuurpijlen bestraft. 

Standard, dat zich dinsdag niet kwam verdedigen voor beide dossiers, kreeg voor elke match 3.500 euro boete. In totaal dus 7.000 euro. De Geschillencommissie benadrukte bovendien dat er een nultolerantie is wat betreft het gebruik van pyrotechnisch materiaal. 

Ook boetes voor Club en KVK

Ook Club Brugge kreeg een boete van 750 euro. Enkele fans gooiden tijdens de match tegen Standard bekers op het veld toen Marin een penalty verzilverde. 

Kortrijk moest dan weer 3.500 euro betalen voor wangedrag van de fans in de match tegen Charleroi. Er werd pyrotechnisch materiaal afgestoken en op het einde van de match werden ook nog bekers, aanstekers, flesjes en zelfs een hamburger naar het doel van bezoekende doelman Riou gegooid. 

Bart Ver Elst

Standard
 
 
Reacties.