Welke acht Belgische teams mogen naar de eventuele BeNeLiga?


Foto: © photonews 04 juni 2019 22:48

De Belgische en Nederlandse teams hebben het idee van een BeNeLiga opnieuw van onder het stof gehaald. Het idee is om tien Nederlandse en acht Belgische teams samen te brengen in één competitie.

Er zal uiteraard nog veel water naar de zee moeten vloeien voor de competitie er ook daadwerkelijk komt. Wij bekeken toch al eens welke Belgische clubs bij de gelukkigen kunnen zijn.

In eerste instantie dachten we aan de vijf traditionele topclubs, Antwerp en Charleroi. Maar wie moet dan de achtste club worden?

We gingen kijken naar de klassering na de reguliere competitie van de afgelopen vijf seizoenen, waarbij de eerste één strafpunt kreeg, de tweede twee en zo verder. Enkel de clubs die de afgelopen vijf jaar in eerste speelden, werden in de lijst opgenomen.

Club Brugge en Anderlecht die play-off 1 als enige clubs nog nooit misten staan op één en twee. AA Gent blijft Standard en Racing Genk voor.

Charleroi staat op zes, KV Kortrijk op zeven. Zulte Waregem en Oostende op acht en negen. Waasland-Beveren en Eupen volgen op ruime afstand.

Antwerp is zich opnieuw aan het opwerpen tot een topclub, maar staat dus nog niet in deze lijst. Aangezien het Nederlandse tv-contract op dit moment nog tot 2022 loopt, lijkt het sowieso onmogelijk om voor die datum te starten met een BeNeLiga.

De kans dat Antwerp tegen dan bij de eerste acht staat, lijkt groot. De vijf traditionele topclubs, Antwerp en Charleroi gaan dus wellicht met zeven tickets aan de haal. KV Kortrijk en Zulte Waregem zouden dus wel eens om het achtste en laatste ticket kunnen strijden. 

De ranking met 'strafpunten'

1 Club Brugge (7)

2 Anderlecht (14)

3 AA Gent (17)

4 Standard (25)

5  Racing Genk (26)

6 Charleroi (35)

7 KV Kortrijk (39)

8 Zulte Waregem (41)

9 Oostende(44)

10 Waasland-Beveren(66)

10 Eupen (66)

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie
 
 
 
Reacties.