Beerschot gaat in de tegenaanval na 'vreemde conclusie' van Lokeren: "Stemmingmakerij"


Foto: © photonews 05 juni 2019 16:57

Volgens de interpretatie van Walter Van Steenbrugge, advocaat van Lokeren, is volgens het bondsreglement niet Lokeren, maar wel KV Mechelen als laatste geëindigd in 1A. En kan de club dus niet zakken. Ze willen dus de plaats die Beerschot nu gekregen heeft.

Want Van Steenbrugge argumenteert dat de bondsprocureur in zijn verdediging zelf gezegd heeft dat de promotie van KVM "een verworvenheid" is en dat ze dus enkel kunnen zakken uit 1A. Wat betekent dat Lokeren erin zou blijven en Beerschot Wilrijk in 1B zou moeten blijven.

UIteraard gaan ze daar op het Kiel niet mee akkoord. “Beerschot-Wilrijk wenst duidelijk te stellen dat het bondsreglement niet de minste twijfel laat omtrent het stijgen van de club naar de afdeling 1A wanneer KV Mechelen vanwege daden van competitievervalsing degradeert", aldus Thomas Gillis, advocaat van Beerschot, bij HLN.

“De KBVB heeft dit trouwens in een officiële mededeling op haar website op 1 juni 2019 bevestigd”, zegt Gillis. “Beerschot-Wilrijk als club distantieert zich dan ook duidelijk van elke stemmingmakerij vanwege Sporting Lokeren dienaangaande.”

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.